Tommy van Herk

Opleidingen

Why Liv it Own it?

Werkervaring

Wie zijn wij?

Ik ben Tommy van Herk, oprichter van Liv it Own it Personal Training, 43 jaar oud. Vader van twee kinderen, fysiotherapeut, personal trainer, dichter, sportfanaat en wat niet nog meer.

Mijn passie is altijd het helpen van mensen geweest. Van het werken in het verpleeghuis als fysiotherapeut, als choreograaf en bedenker van behoorlijk wat groepslesprogramma’s tot nu met het begeleiden van cliënten. Inmiddels zit ik alweer ruim 25 jaar in de sport en fitness wereld.

En daardoor blijf ik ook altijd aan mezelf werken. Door het vergroten van mijn eigen kennis, maar ook door de ervaringen van anderen leer je iedere dag. Zo ben ik onlangs begonnen met het Hyrox avontuur. Trainen voor een fantastisch evenement met allerlei fitness oefeningen en hardlopen.

Mijn naam is Gijs Bardelmeijer, een gediplomeerd trainer en sportmasseur afgestudeerd aan het gerenommeerde Myos in Utrecht.

Ik geef personal training en een aantal small group trainingen waar de variatie en het uitvoeren van de oefeningen op de goede manier voorop staat. 

Naast de personal training en small group heb ik op de eerste verdieping een massagepraktijk. Mijn specialisaties omvatten westerse lomi lomi, sport- en ontspanningsmassages, evenals vaardigheden in het toepassen van Kiniso-tape voor verlichting bij aandoeningen zoals hooikoorts, hoofdpijn en spierspanning.

 

Ik kijk ernaar uit je te verwelkomen in mijn trainingen en praktijk, waar inspanning en ontspanning een essentieel onderdeel zijn van de ervaring. Wil je meer weten over de mogelijkheden van massages en behandeling klik dan op deze link!

Why Liv it Own it?

Ik kwam op een gegeven moment een quote tegen: Live it, Learn it, Love it and Own it. En dit sprak mij wel aan. Het heeft iets in zich van; neem het heft in eigen hand. Onderneem de stappen om zo ver mogelijk te komen en sta voor wat je doet.

Dan zie je waarschijnlijk dat er boven en beneden twee kleine e’tjes erbij staan. Mijn kinderen heten Liv en Owen. En zo kon ik mooi hun namen integreren in mijn bedrijf. En mocht je het je afvragen, de kinderen waren er eerst en pas daarna heb ik deze bedrijfsnaam verzonnen. 

“Live the life you want, Owen it!”

Opleidingen Tommy

In 2002 afgestudeerd als fysiotherapeut.

In 2004 de studie sportrevalidatie gevolgd.

In de jaren daarna verschillende groepsles opleidingen gevolgd. Zoals Les Mills Bodypump, Johnny G Spinning instructor, BodyBoxx Trainer.

In 2018 de cursus Mobility Trainer gedaan, waar ik nu zelf inmiddels onderdeel ben van het team en deze cursus ook geef.

In 2019 begonnen met de opleiding Menno Henselmans PT en Bell Coaching om nog dieper in de materie te gaan over begeleiding, voeding, training. Zij zijn op dit gebied leidend in de markt in Nederland en over de grenzen, vanwege de methodische en wetenschappelijk onderbouwing.

Werkervaring Tommy

Sinds het behalen van mijn diploma in 2002 heb ik een aantal jaar gewerkt in verschillende fysiotherapeutische functies. Onderwijl was ik al betrokken bij verschillende sportscholen. Door de verslechterende omstandigheden waar fysiotherapeuten (nu nog steeds) in moeten werken met betrekking tot de macht van de zorgverzekeraars, werd het steeds moeilijker om daar een baan in te blijven behouden en ben ik meer en meer in de sportwereld terecht gekomen.

Eerst als fysiotherapeutisch trainer en middels opleidingen verder gegroeid in het geven van groepslessen. Op een gegeven moment was ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van 4 groepslesprogramma’s. De muziek uitzoeken, choreografie verzinnen en dit aan mijn collega’s doceren. Hierdoor sportte er wekelijks honderden mensen op mijn uitgekozen beats en oefeningen. De afbeelding hiernaast ben ik een roeiles aan het geven. Dit heb ik met heel veel plezier zo’n 14 jaar gedaan. 

Na een periode als clubmanager te hebben gewerkt bij dezelfde club, bemerkte ik dat mijn hart veel meer lag bij het begeleiden van cliënten op de werkvloer. Toen de mogelijkheid zich een aantal jaar later voordeed ben ik sinds oktober 2019 voor mezelf begonnen op de locatie in Waddinxveen. Na ruim 17 jaar, en zo’n 8000 groepslessen verder, bij dezelfde club gewerkt te hebben, was dit een moeilijk besluit, maar ben ik uitermate tevreden met hoe mijn bedrijf zich ontwikkelt.

Daarnaast ben ik nu mede opleider van het Mobility trainingsprogramma geworden. Anderen iets leren is iets waar ik ontzettend veel voldoening uit haal.

Deze website gebruikt cookies om de functionaliteit te verbeteren. Door te klikken accepteer je deze cookies.

Privacy policy